Десятки нових тролейбусів та сервіс «єдиного» квитка, – міський голова Рівного поділився найближчими планами

25 Січня 2021, 18:50
2608

Одним із перших питань, які планує розв’язати міська влада – це оновлення комунального транспорту у Рівному.  

І наразі йдеться про залучення коштів для оновлення рухомого складу «Рівнеелектроавтотрансу» – придбання нових тролейбусів. Про це інформує РадіоТрек.

«Тролейбуси в Рівному переважно старі. Їх треба міняти. Тролейбус 001 необхідно залишити як раритет, аби він кілька разів на рік виїжджав у місто з екскурсіями. Адже йому уже 60 років. І все. Решту рухомого складу необхідно оновлювати. Якщо раніше оновлювали по 2-3 тролейбуси на рік у Рівному, то сьогодні ми хочемо замахнутися на десятки. Швидше за все це будуть українські тролейбуси, але шукаємо інвестиційні гроші ми за кордоном. Ми пишемо проєкти зараз, які допоможуть нам залучити кошти», – розповів міський голова Олександр Третяк.

Міський голова зауважив, що триває й обговорення питання щодо впровадження у Рівному єдиного квитка, яким можна було б скористатися у будь-якому виді транспорту у місті, окрім таксі.

Щодо маршруток, то за словами Олександра Третяка, вони теж потребують оновлення. Зокрема у місті планують залучити до роботи на таких маршрутах автобуси великої пасажиромісткості.

«Працюємо над тим, аби витиснути принаймні з центральної частини міста маленькі маршрутки, щоб замінити їх на великі автобуси», – зазначив міський голова.

Нагадаємо, у вівторок, 26 січня у Рівному частково відновлять право пільгового проїзду, докладніше про це тут.

Читайте також: На Рівненщині хочуть розширити мережу комунальних аптек

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50