Скільки рівняни платитимуть за газ у лютому

29 Січня 2021, 12:18
4125

Більшість газопостачальних компаній України встановили граничну ціну в 6,99 гривні за кубометр.

Згідно з рішенням Уряду, вони не мали перевищувати 6,99 гривні за кубометр. Однак деякі постачальники скористалися правом встановити навіть нижчу ціну, йдеться на сайті Рівненської ОДА.

«Місцеві газопостачальні підприємства ТОВ «Рівне газзбут» та ТОВ «Рівненська обласна енергопостачальна компанія» запропонували 6,99 грн за кубометр, тоді як січнева вартість газу в них коливалася в межах 9,7-9,9», – розповів директор департаменту ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА Володимир Пшеюк.

Він додав, що газопостачальні компанії мають оприлюднювати вартість газу за 5 днів до початку місяця постачання, якщо ціна на наступний місяць буде відрізнятися від попереднього.

Нагадаємо, уряд встановив граничну ціну на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна діятиме до 31 березня. Водночас рішення про запровадження граничної ціни на газ не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні.

За словами Президента України Володимира Зеленського, навесні всі газопостачальні компанії мають представити населенню річні продукти.

Також він нагадав, що уряд спростив доступ до субсидій, і більшість громадян може отримати їх одразу після заявки. На субсидії Кабінет Міністрів має виділити необхідні кошти.

Читайте також: У Рівному реалізують енергоощадний проєкт за 6,7 мільйона євро

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024