Маршрутки запізнюються: як вплинула негода на доїзд до Рівного

09 Лютого 2021, 16:41
1467

Найскладніші напрямки руху для рейсових автобусів на Рівненщині – Млинівський, Демидівський та Гощанський.

У деяких селах останнього транспортного сполучення немає через перемети, – повідомили Суспільному на автовокзалах Рівного. Автобуси поступово відновлюють свій рух, проте, приходитимуть зі значним запізненням.

Негода та снігопад на Рівненщині зранку 9 лютого перервали курсування рейсових автобусів за кількома напрямками. Начальники автовокзалів запевняють: автобуси свій рух відновлюють, але приходитимуть до кінцевих точок зі значним запізненням. Причиною збою називають перемети та лід на дорогах.

«Проблемним залишається Гощанський напрямок, там ряд машин лише до Тучина доїжджають, а в кінцеві села бояться хлопці їхати, бо є перемети. Решта поки усі районні центри їдуть – десь більше транспортних засобів, десь трохи менше, але їдуть. Такого, щоб взагалі якийсь напрямок не курсував – такого немає», – розповів начальник автостанції «Чайка» Олександр Рашкевич.

Він уточнив, що до сьомої години ранку було лише три автобуси, які змогли дістатися до автовокзалу. Також він додав, що є автобуси, які не могли виїхати з місць ночівлі, проте, рух відновлюється.

«Вже оживає, транспортні засоби з’їжджаються і на відправку, на платформи й на місця відстою, і з’їжджаються, і роз’їжджаються. Поки знаю чітко від водіїв – це Гощанський напрямок є проблемним. Доїзд до кінцевих сіл залишаться проблематичним», – сказав Олександр Рашкевич.

На центральному автовокзалі зазначили: автобуси курсують по центральних трасах – в напрямку Корця, Дубна, Луцька та Тернополя.

«Немає сполучення з Млинівським районом, дуже важко добираються з Демидівки, Оженина. І по селах – Садові Ділянки не поїхав, щойно приїхав на автовокзал і сказав, що на дачний не буде сполучення. З Млинова й Демидівки тільки от нещодавно прибула перша маршрутка з тієї сторони», – розповів начальник автовокзалу Рівне Павло Мінчук.

Він зазначив, що маршрутки прибувають з запізненням, є випадки, коли перевізники відмовилися випускати машини на дорогу через складну ситуацію.

Окрім того, сказав керівник АС Чайка Олександр Рашкевич, на автовокзали чи водіям телефонують і самі голови громад та попереджають про перемети.

«Є момент, коли голова одного з населених пунктів у Гощанському районі сам перетелефонував і попередив, щоб не виїжджали, бо є перемет. Він сказав, що трактор за годину-дві розчистить, тоді вже наступним рейсом можна їхати», – розповів Олександр Рашкевич.

Зокрема, каже начальник, у водіїв є лопати на той випадок, якщо автобус «закопається» у сніг. Проте, зазначив Олександр Рашкевич, кермувальникам нерідко допомагають самі пасажири, які виходять з салону та штовхають транспорт.

Начальники автовокзалів зазначили: вони не виключають ймовірності, що в наступні дні деякі рейси можуть зірватися через прогнозоване погіршення погодних умов.

Читайте також: Рівне: техніка міськшеу ліквідовує наслідки негоди. ФОТО

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024