«Труба Медведчука»: експертка склала недостовірний документ, який став підставою для Господарського суду Рівненської області

11 Лютого 2021, 22:02
Господарський суд Рівненської області 1924
Господарський суд Рівненської області

Подробиці гучної справи чотирьох правоохоронних органів НАБУ, САП, СБУ та ОГП, в результаті яких Віктор Медведчук втратив ключовий актив в Україні – дизельний газопровід, який потрапив під його контроль за часів Порошенка. 

Деталі справи оприлюднив колишній журналіст «Української Правди», колишній депутат від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко

Так, декілька років тому, під час судового засідання над компанією «КарпатЗападТранс», яка контролює трубу, замовила експертизу в держпідприємстві «УкрГіАП». Експерт, який отримав підозру, зіграв Медведчука у своїх висновках.

По-перше, вона заявила, що дизельна труба не була магістральним трубопроводом, який мав перейти у власність незалежної України після розпаду Радянського Союзу. По-друге, експерт розповів, що труба, внаслідок поточного ремонту, що там проводили, стала «новим об'єктом», і це вже не труба, що залишилася від радянських часів.

Слідство має підстави припустити, що текст експертизи написав не експерт, а був підготовлений в структурах Медведчука і переданий їй для опрацювання як висновку експерта.

«Маючи на руках цей документ, структури Медведчука отримали право розглядати справу про трубу у Господарському суді Рівненської області за нових обставин. В результаті перемогу оголосили в інтересах структур Медведчука. Попередні рішення знесли до касації, яку фіксувала труба у власності України. Все це сталося не просто бездіяльністю, а від знання колишнього президента. В останній місяць перед виборчою кампанією 2019 року на довічну посаду призначили суддю, який зайняв стратегічний об'єкт з України», – зазначив Лещенко.

Тепер суд визнає дії експерта злочином, це відкриє можливість перегляду рішень про передачу дизельної труби у власність структур Медведчука.

Читайте також: Як присвоїти ділянці кадастровий номер і скільки це коштує

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024