Для добудови рівненського «Авангарду» планують залучити інвесторів. ВІДЕО

24 Лютого 2021, 17:47
1073

Міський голова Рівного Олександр Третяк чекає на співфінансування від держави для реконструкції стадіону Авангард.

Про це він розповів Суспільному 23 лютого і пояснив, що в міській скарбниці готові цьогоріч знайти 50 мільйонів гривень. Область обіцяє шукати додаткову фінансову підтримку.

Проєкт реконструкції стадіону Авангард не пройшов відбору на фінансування з Держфонду регіонального розвитку. Відтак, міський голова Рівного Олександр Третяк заявив, що чекає на співфінансування від держави.

«Ті кошти, які потрібні на реконструкцію, ми готові віднайти й фінансувати подальшу реконструкцію. Тепер ми чекаємо слова від пана Коваля – наскільки воно дієве, сильне і чи справді обіцяні кошти з «Великого будівництва» чи інших соцекономпрограм будуть заведені», – коментує міський голова Рівного Олександр Третяк.

За коментарем щодо ситуації з виділенням коштів на стадіон із держбюджету Суспільне звернулося до речника обласної адміністрації Олександра Поліщука. Той повідомив, що стадіон – це насамперед відповідальність Рівненської громади. Мовляв, міській владі варто виділити анонсовані 50 мільйонів, а ОДА докладе максимальних зусиль для пошуку додаткової фінансової підтримки добудови стадіону.

Нагадаємо, місяць тому керівники міста, області та Української асоціації футболу проінспектували хід реконструкції стадіону.

Дотепер роботи там велися коштом міського бюджету, але учасники інспекції дійшли згоди, що для завершення об'єкта потрібне державне фінансування. Тоді голова ОДА Віталій Коваль сказав, що президент Зеленський у своєму новорічному зверненні невипадково побажав Рівному мати команду, яка увійде у Прем'єр-лігу.

«Питання розвитку футболу на Рівненщині й добудови стадіону «Авангард» стоїть на контролі в перших осіб держави. Останні тижні активно йде розмова, щоб добудова стадіону увійшла у «Велике будівництво», і щоб ми до 30-ліття України зробили такий подарунок Рівненщині», – розповів тоді голова ОДА Віталій Коваль.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024