ЗНО для вчителів: як пройшло оцінювання педагогів у Рівному

02 Березня 2021, 11:51
1226

У Рівному пройшов перший етап зовнішнього незалежного оцінювання для вчителів початкових класів.

ЗНО відбулося у Рівненській українській гімназії. Пройти таке оцінювання можуть педагоги, які прагнуть перевірити власні знання. Щоб пройти зовнішнє незалежне оцінювання, зареєструвалось 56 педагогів. Про це інформує «Суспільне Рівне».

Тетяна Кухарчук
Тетяна Кухарчук


Оцінювання спрямоване на професійних, компетентних педагогів, які прагнуть перевірити власні знання, – зазначила відповідальна за проведення тестування Тетяна Кухарчук.

Ольга Субот
Ольга Субот

 

Ольга Субот – вчителька початкових класів. Жінка 33 роки навчає дітей у Велюнській школі, що у колишньому Дубровицькому районі. Аби не запізнитися на тестування, вона приїхала у Рівне напередодні та ночувала у родичів.

«Все життя пропрацювала у педагогічній сфері. Тепер ввели багато різних нових стандартів, нових методик. І хочеться піти на пенсію із гордістю й довести, що не тільки молоді вчителі сучасні, а і вже під пенсійного віку теж дуже добре справляються з новими вимогами», – каже вчителька Ольга Субот.

При вході усім, хто виявив бажання пройти тестування, міряють температуру, перевіряють документи та скеровують у потрібну аудиторію.


 

Олена Дзюра прийшла на ЗНО, аби перевірити вої знання. До тестування педагогиня готувалась самостійно, читала різні методики.

«Проходила ЗНО, те, що було у 2018 році. А так більш ні. Я третій рік працюю в НУШ, тому, думаю, що, можливо, мені все вдасться», – каже учителька Олена Дзюра.

Олена Дзюра
Олена Дзюра


Сертифікація педагогічних працівників є добровільною.

«Для учнів – це робота із досвідченим, фаховим педагогом. Педагогом, який є новатором. Який хоче, щоб його діти були краще досвідченими, щоб працювали у всіх ділянках – гарно, належним чином. А для педагогів це 20% до заробітної плати і можливість пройти атестацію», – розповідає відповідальна за проведення ЗНО Тетяна Кухарчук.

Тестування проходить в три етапи, 27 лютого був перший. Його результати учасники сертифікації зможуть дізнатися 16-17 березня.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024