У Рівному ліквідували дві потужні нарколабораторії

03 Березня 2021, 16:21
1089

У Рівному затримали трьох наркоторговців-закладчиків та ліквідували дві потужні лабораторії.

До злочинного угруповання входило троє рівнян: цивільне подружжя 29-ти років та 33-річний знайомий. Щомісяця група збувала орієнтовно 300 доз психотропу, за що мала понад 150 тисяч гривень прибутку. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів) поліцейські провели п’ять оперативних закупок. Копи вилучили амфетамін та марихуану, що і підтвердили результати експертиз.

2 березня працівники управління боротьби із наркозлочинністю спільно зі слідчими Рівненського районного управління за процесуального керівництва Рівненської місцевої прокуратури із залученням оперативних служб та спецпризначенців провели шосту закупку: наркодилери збули орієнтовно 40 доз амфетаміну загальною вагою 20 грамів вартістю понад 5000 тисяч гривень, відправивши  психотропну речовину поштою.

Зловмисники виготовляли амфетамін в одній із орендованих квартир у Рівному, а в подальшому через телеграм-канал підшукували клієнтів та шляхом закладок поширювали в обласному центрі. Окрім того, що всі учасники були операторами та закладчиками, між ними додатково іще були розподілені обов’язки. 33-річний рівнянин був організатором, 29-річний — співорганізатором та хіміком, а 29-річна жінка — збувачем.

Також правоохоронці провели п’ять санкціонованих обшуків, за результатами яких поліцейські ліквідували дві потужні лабораторії, у яких здійснювався синтез психотропів.

У цілому слідчі виявили та вилучили 15 одиниць лабораторного обладнання, 50 грамів психотропної речовини «амфетамін», 100 грамів фенілнітропропену, 5 кілограмів прекурсорів, 30 грамів канабісу, три закладки, 1000 зіп-пакетів для фасування, 5 банківських карток, понад шість тисяч гривень, мобільні телефони та чорнові записи.

Усе вилучене скеровано для проведення експертизи.

Трьох зловмисників, які раніше до кримінальної відповідальності не притягувалися, затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Слідчі Рівненського районного управління повідомили їм про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, зберігання, пересилання, збут наркотичних засобів, психотропних речовин, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб). Вирішується питання про обрання наркодилерам запобіжного заходу.

За скоєне зловмисникам загрожує до десяти років ув’язнення з конфіскацією майна.

 Читайте також: Корречина: жінка, яку нібито побили, до приїзду медиків – зникла






 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024