«Верес» зіграв душевно, але пропустив «Зорю» у півфінал Кубку України. ФОТО, ВІДЕО

03 Березня 2021, 17:10
738

Рівненський «Верес» програв у Луцьку луганський «Зорі» з рахунком 1:2. Представник Першої ліги, який ще пів року тому грав у Другій, дав бій новому гранду українського футболу у матчі 1/4 фіналу Кубка України.

У яскравій грі на важкому полі рівняни не поступалися третій наразі команді УПЛ, але не використали усі шанси. Далі йде команда Віктора Скрипника.

Перед матчем

Якщо Верес у 2021 році поки що не проводив офіційних матчів, проводячи планомірну підготовку до Кубку і другої частини чемпіонату (команда лише кілька днів тому повернулася зі зборів у Туреччині), то Зоря вже провела три поєдинки. У всіх виграла, в тому числі — у «Шахтаря» минулої неділі.

В цілому безпрограшна серія Зорі у внутрішніх турнірах становила 14 матчів. Востаннє луганчани програвали ще у вересні минулого року, а на шляху до чвертьфіналу вибили з розіграшу турніру «Десну».

«Верес» на відміну від Зорі в Кубку провів чотири матчі, послідовно перемігши черкаський Дніпро, Альянс, Миколаїв і Маріуполь.

З Рівного до Луцька приїхало декілька автобусів з вболівальників, а у віп-ложі «Авангарду» сиділи чиновники та депутати з Рівного. Президент «Вереса» Іван Надєїн пообіцяв рекордну суму з кількома нулями за прохід своєї команди у півфінал КУ. Про це він розповів перед грою.

«Зоря» після перемоги над «Шахтарем» провела два тренування і полетіла до Рівного, а згодом автобусом доїхала до Луцька. «Верес» прибув до Луцька вже через день після повернення із довгого збору у Туреччині.

Президент НК «Верес» Іван Надєїн
Президент НК «Верес» Іван Надєїн


 

Кадри

Тренер рівнян Юрій Вірт мав проблеми зі складом, оскільки через дискваліфікацію з основи випав Роман Мірошник, травмувалися Тимофій Тимофієнко і Сергій Петько. До слова, на гру рівняни вийшли у футболках з фото Тимофієнка, аби підтримати партнера. 

«Верес» зіграв за схемою 4-4-2, причому нападник Гегедош розташувався «під» капітаном Шестаковим. Вірт на стартових хвилинах залишився ще без одного гравця. На 16 хвилині травмованого опорника Микиту Полюляха замінив Валерій Кучеров.


 

Стартовий склад «Вересу»: Когут - Солдат, Гончаренко, Махнєв, Нємчанінов, Полюлях, Панасенко, Пасіч, Дахновський, Гегедош, Шестаков.

«Зоря»: Васіль - Руфаті, Іванісеня, Абу Ханна, Циганікс, Назарина, Кочергін, Юрченко, Луньов, Кабаєв, Шахаб.

Роберт Гегедош
Роберт Гегедош

 

Матч

Гру суперники почали обережно, хоча було очевидно, що номінальні господарі не побоюються «Зорю». Все змінив пенальті у ворота Васіля, який «заробив» на 17 хвилині Владлен Юрченко. Капітан рівнян Михайло Шестаков не схибив — 1:0. 

Дуже швидко «Зоря» зрівняла рахунок. На 25 хвилині Дмитро Іванісеня пішов до кінця і добив м’яча у ворота з двох метрів після невдалого сейву Богдана Когута - 1:1.

Решту першого тайму в атаці більше були рівняни, які створили відразу три моменти, причому Роберт Гегедош пробив у стійку на 36 хвилині. Інші два шанси проґавили Віталій махновський та Геннадій Пасіч.

Другий тайм розпочався із голу «Вереса», який дуже сумнівно скасував помічник рефері. Повтор засвідчив, що Шестаков у момент удару перебував на лінії із захисниками, а м’яч на шляху до нього не торкнувся Гегедоша.

Одна із небагатьох у цей відтинок матчу атак ️»зорі» завершилася голом Кочергіна. На 59 хвилні він взяв ініціативу у свої ноги, відірвався від захисників і забив красивим дальнім ударом - 1:2.

Після того, як на 77 хвилині Сергій Панасенко отримав червону картку за фол проти Шахаба, рівняни не знітилися, а продовжили облогу воріт «Зорі». У цей час футболісти Скрипника якісно зіграли на контратаках і принаймні двічі Когут тягнув небезпечні удари гравців «Зорі». Дотиснути суперника знекровлена команда Вірта не змогла, як не забила втретє і «Зоря».

Фанати

На грі в Луцьку були присутні приблизно 3 тисяч глядачів, окрім рівнян на «Авангард» прийшли й місцеві любителі футболу. Гостям дозволили продавати квитки у декілька секторів, причому ультрас «Вереса» сиділи в окремому секторі й саме вони найбільше відзначилися – кидали петарди та палили вогні. На 88 хвилині арбітр зупинив матч, оскільки стадіон оповив дим.

Місцеві фанати «Волині», з якими давно конкурують рівняни, на матч не завітали і до сутичок з гостями не дійшло.

Піротехніка
Піротехніка

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024