У Рівному на хабарі затримали надзвичайника

05 Березня 2021, 15:32
2114

На систематичному одержанні неправомірної вигоди викрили та затримали начальника управління запобігання надзвичайних ситуацій ГУ ДСНС у Рівненській області.

За даними слідства, правоохоронець вимагав та одержав від фізичної особи-підприємця 10 тисяч гривень неправомірної вигоди. Про це повідомляють у Офісі генерального прокурора. 


 

За ці кошти він обіцяв не вживати щодо нього заходи адміністративно-правового характеру, сприяти у видачі дозвільних документів у сфері протипожежної безпеки та подальше безперешкодне ведення господарської діяльності.

Під час проведення обшуку у службовця вилучено грошові кошти та чорнові записи за березень 2021 року, де вказана 31 особа та зазначені грошові кошти, які він вже отримав та планував отримати. Згідно з цими записів лише за 4 дні березня він отримав неправомірну вигоду від 28 осіб на загальну суму 35,5 тисяч гривень Також планував отримати ще 3 тисячі гривень від 4 осіб, однак був викритий правоохоронцями.




Наразі проводяться першочергові слідчі дії. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024