Місто втратило людину-епоху: у Рівному помер народний артист України

12 Березня 2021, 14:48
Віктор Марущак 1290
Віктор Марущак

Рівне втратило знакову людину – відомого на Рівненщині та Україні фахівця у жанрі хореографії.

В ніч 12 березня помер Віктор Марущак – людина-легенда, людина-епоха. Саме з його ім’ям пов’язують розквіт заслуженого ансамблю танцю України «Полісянка» Рівненського міського Будинку культури, керівником якого Віктор Марущак був із 1980 до 2019 року. Про це інформують в пресслужбі Рівненської міської ради.

У 1988 році Віктору Марущаку за вагомий внесок у розвиток та популяризацію хореографічного мистецтва було надали почесне звання «Заслужений працівник культури України», в 1999 році – «Заслужений діяч мистецтв України». В 2007 році він нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

За період роботи Віктора Семеновича з ансамблем «Полісянка» тисячі юнаків і дівчат набули хореографічної майстерності й досконалості. Його вихованці працюють керівниками хореографічних колективів в багатьох містах України, артистами Національного ансамблю танцю України ім. Павла Вірського. У 2009 році Віктор Марущак отримав звання «народний артист України».

Рівненська міська рада та її виконавчий комітет висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Віктора Семеновича. Для усіх, хто знав Віктора Марущака, він назавжди залишиться світлою та позитивною людиною, символом невичерпної творчої енергії та доброти. Рівняни згадуватимуть його з теплотою та вдячністю.

Читайте також: Від коронавірусу померли двоє рівнян та чоловік із Костополя

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024