У Рівненській обласній клінічній лікарні оптимізують надання послуг

16 Березня 2021, 11:50
1039

Рівненській обласній клінічній лікарні планують об’єднати два відділи – хірургії органів травлення і центру лапароскопічних та малоінвазивних втручань.

Про це розповів перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін під час онлайн брифінгу.

«Така реорганізація покращить якість надання медичних послуг та зменшить фінансове навантаження на відділення. У зв’язку із об’єднанням жодний працівник звільнятись не буде. Наразі утримувати відділення під один метод хірургічного втручання абсолютно не доцільно. Лікарі планової хірургії повинні володіти всіма сучасними методами лікування», – зазначив Сергій Подолін.

Сергій Подолін нагадав, що в рамках президентської програми «Велике будівництво» модернізують приймальне відділення обласної лікарні, на що спрямовано понад 34 мільйони гривень.

Зокрема, в оновленому відділенні будуть оглядові та консультативні, процедурно-перев’язувальні кімнати, приміщення з ліжками тимчасового перебування пацієнтів та лабораторія термінових аналізів. Також буде встановлено нове обладнання, зокрема, в кабінетах встановлять спіральний комп’ютерний томограф, МРТ-апарат, цифровий рентген-апарат, ендоскопічну стійку та УЗД – монітор.

Також перший заступник голови ОДА Сергій Подолін провів нараду, де йшлося про можливість до 2023 року комплексної реконструкції обласної лікарні. Це передбачено новим проєктом Офісу Президента.

Читайте також:  Приймальне відділення Рівненської обласної лікарні готове до встановлення медобладнання

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024