У Рівному відмінили Хресну ходу

20 Березня 2021, 09:51
1390

У Рівному Хресної ходи на честь святкування Неділі Торжества Православ‘я – не буде.

Про те, що в Рівному не відбудеться Хресна хода на честь святкування Неділі Торжества Православ’я повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк на своїй сторінці у Фейсбуці,  а також підвердили у Рівненській єпархії УПЦ.

«Зустрівся з представниками Української Православної Церкви (МП). Вони дослухалися до моєї рекомендації та відмінили проведення масового заходу. Це надзвичайно важливо для нашого міста, оскільки це дасть можливість уникнути значного погіршення епідеміологічної ситуації, пікових навантажень на лікувальні заклади міста та відповідно, високого рівня смертності серед рівнян», – повідомив міський голова.

Як повідомили у пресслужбі Рівненської єпархії УПЦ, з благословіння митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, керуючого Рівненською єпархією УПЦ хресна хода, яка мала відбутись у неділю Торжества Правослв‘я відмінена. Причина загальновідома – на Рівненщині погіршилась ситуація із хворими на COVID-19.

Митрополит Варфоломій благословив священникам на всіх приходах єпархії відслужити у неділю Торжества Православ‘я молебень і пройти хресним ходом навколо своїх храмів .

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024