У Здовбиці вшанували воїнів УПА

21 Березня 2021, 17:47
1266

Щороку наприкінці березня в урочищі Микитові Рови, що у Здовбиці, вшановують вояків УПА, які загинули на цьому місці у 1944 році. 

Для Здовбиці це трагічна історія, адже у бою полягло кілька десятків повстанців – жителя села. Вирватися із засідки НКВД вдалося одиницям, повідомляє «ITV».


 

«Від тієї трагічної події нас відділяє вже 77 років. І якщо на Рівненщині й поза її межами добре відомо про найбільший бій УПА в Гурбах, то про локальні бої, зокрема про історію Здовбицької теренової сотні, знає не такий широкий загал. Саме тому дуже важливо систематизувати такі дати та пам’ятні місця, аби в результаті отримати цілісну мапу і календар подій. Бо прив’язаність до могил предків є одним з найважливіших стовпів існування нації. Ми маємо чітко розуміти: чия це земля, хто на ній загинув і, головне, за яку саме ідею. Адже лише навівши лад у своїй українській голові, зможемо побудувати ту Україну, до якої давно прагнемо,» – написав на своїй сторінці у соцмережі голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.


 

За його словами, згадають про бій у Микитових ровах і у історичних дослідженнях, книгах, які готують науковці Рівненщини, а також у Програмі національно-патріотичного виховання, яку цього тижня вже схвалила робоча група.

Читайте також: Казкові краєвиди Могилян на пазлі



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024