Голова Рівнеоблради проінспектував лікарню у Корці

24 Березня 2021, 15:18
622

Комунальне підприємство «Корецька обласна лікарня відновного лікування» відвідав сьогодні голова обласної ради Сергій Кондрачук у межах робочої поїздки до Корця.

У лікарні проходять реабілітацію хворі, які мають захворювання суглобів, м`язів, хребта, а також переломи, опіки шкіри в стадії рубцювання та ін. В процесі лікування застосовуються лікувальні властивості радонової води, проводяться фізіотерапевтичні процедури, практикується грязелікування, повідомляють на сайті Рівненської обласано ради.

Як розповів керівник КП Анатолій Миронець, нині лікування проходять близько 70 пацієнтів. Попри те, що охочих пройти курс відновного лікування є доволі багато, зараз у лікарні приймають менше хворих, аніж до початку пандемії. Наразі у КП мають три пакети НСЗУ – один для амбулаторного і два – для стаціонарного лікування.

Про ефективність лікування із застосуванням властивостей радонової води свідчать і відгуки пацієнтів. Утім, потенціал лікарні варто використовувати значно ширше, вважає Сергій Кондрачук.

«Корецька лікарня є єдиним закладом такого типу у західному регіоні України, і у ній лікуються не лише пацієнти з Рівненщини. Проте склалося враження, що потенціал цього підприємства з унікальними медичними послугами все ж таки не використовується сповна. Тому модернізувати,  а в перспективі – і популяризувати це КП варто активніше», – зазначив голова обласної ради.

Читайте також: У Рівному на ізоляції через коронавірус перебуває майже тисяча учнів

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.




 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024