У Рівненському музеї відбудеться виставка унікального меча

24 Березня 2021, 16:58
580 Джерело: https://www.youtube.com/c/suspilne_rivne/featured

У 1991 році під час досліджень дитинця літописного Дорогобужа археологічна експедиція під керівництвом Богдана Прищепи виявила унікальний меч.

Науковці вважають, що цей меч виготовили в другій половині XI – на початку XII століть. Проте, за конструктивними деталями меч можна віднести до більш давніх. Про це повідомляють на сторінці Рівненського обласного краєзнавчого музею.

У п'ятницю, 26 березня о 12.00 в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться відкриття виставки «Доробузький меч. Тридцять років досліджень».

Меч – єдиний та унікальний експонат виставки, яку також доповнять ілюстрації процесу реставрації та зображення батальних сцен Радзивіллівського літопису.

«У 2017 році меч було передано для дослідження та реставрації до Національного науково-дослідного реставраційного центру України (Науково-дослідний відділ реставрації творів з металу). Протягом чотирьох років художник-реставратор вищої категорії Віктор Миколайович Голуб проводив наукове дослідження та реставрацію цього предмета», – йдеться на сторінці музею.

Читайте також: У Рівненський краєзнавчий музей повернули тисячолітнього меча

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024