У Рівному відбулося відкриття виставки робіт Георгію Косміаді

25 Березня 2021, 18:30
Георгій Косміаді 631 Джерело: http://charivne.info
Георгій Косміаді

У  Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка робіт Георгія Косміаді «Квіти, жінки і янголи», присвячена 135-річчю з дня народження художника.

Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної ради.

На виставці представлені меморіальні речі та 48 маловідомихкартин з колекції АРТ-ательє «Георгія Косміаді». Роботи виконали переважно в техніці монотипії, мистецтвом створення якої майстерно володів Георгій Косміаді.

На захід завітали рівненські художники та фотохудожники – Петро Подолець, Тетяна Лукашевич,  Віктор Гвоздинський та Олександр Харват. 

Багато років з родиною Косміаді співпрацює і комунальний заклад Рівненської обласної ради «Олександрійська спеціалізована мистецька школа».

Читайте також: Лукаш Нєвісєвіч: художник із Луцька, який зображав красу Африки

Його директорка Наталія Тарасевич розповіла, що художню манеру Косміаді вивчають вихованці школи.

Відвідувачі виставки переглянули відеоролик, присвячений ювілейній даті від дня народження Георгія Косміаді, автором якого є науковиця Рівненського обласного краєзнавчого музею Валентина Романюк. 

Читайте також: У Рівненському музеї відбудеться виставка унікального меча

Довідково:

Георгій Петрович Косміаді – художник, педагог, режисер, актор, театральний декоратор, який жив і працював у Рівному у 20-30-х роках XX ст. Викладав малювання в 5-ти гімназіях Рівного, організовував культурні та молодіжні об’єднання, балетні та театральні вистави, мистецькі  вечори. Виставки художніх виробів, виготовлених учнями Косміаді, проходили в Луцьку, Рівному, Варшаві, Кракові і завжди викликали захоплення.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024