Рівненські правоохоронці розшукують зловмисників, які видурили в літніх жінок майже 40 тисяч гривень

30 Березня 2021, 12:19
468

Упродовж минулих вихідних на спецлінію «102» надійшло два повідомлення від двох пенсіонерок, які потерпіли від злочинних дій невідомих.

За фактами крадіжки та шахрайства слідчі відкрили кримінальні провадження, повідомляють у поліції Рівненщини. 

До поліції 27 березня звернулася 70-річна жителька обласного центру, що до її квартири на вулиці Євгена Коновальця прийшли дві невідомі жінки, які представилися працівниками газової служби та вкрали в неї грошові кошти.

Поліцейські на місці події встановили, що зловмисниці прийшли нібито для перевірки газової плити для подальшої заміни. Під час огляду обладнання та спілкування із пенсіонеркою втерлися в довіру та повідомили ще й про заміну купюр старого зразка на нові і просили господиню показати гроші. Тоді й побачили, де вона їх зберігає. Коли одна псевдогазівниця перевіряла у плиті можливий «витік» газу — інша тим часом викрала із тумбочки 4500 гривень. Обличчя зловмисниць потерпіла не роздивилася, оскільки жінки були в захисних масках.

А вже наступного дня до Рівненського районного управління поліції надійшло повідомлення 56-річної рівнянки, що за схемою «ваш родич потрапив в ДТП — терміново необхідні кошти на лікування» ошукали її свекруху.

Близько 15 години до 88-річної жительки обласного центру на стаціонарний телефон пролунав дзвінок. Пенсіонерка була впевнена, що це невістка, оскільки голос був дуже подібний. Жінка плачучи сказала, що знаходиться в лікарні, оскільки потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої отримала переломи обох ніг. Пізніше слухавку взяв нібито лікар і запитав, скільки коштів наразі в неї, бо необхідно терміново рятувати життя. Рівнянка озвучила наявну суму і вже за лічені хвилини на порозі з’явився чоловік, представився Муратом і сказав, що від лікаря. Жінка передала йому гроші у сумі 15 тисяч гривень та 700 доларів США, отримавши від зловмисника розписку. Зрозуміла, що її ошукали лише тоді, коли прочитала її. Там було написано, що гроші передадуть у прокуратуру. Майже одразу зателефонувала потерпілій дійсно невістка та сказала, що з нею все добре.

Слідчі Рівненського районного управління поліції за обома фактами внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 190 та частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України. У рамках кримінальних проваджень поліцейські встановлюють осіб, які можуть бути причетні до злочину. 

Читайте також: Чоловіка з Гощі судитимуть за знущання з колишньої дружини

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024