У Рівному зі сміття хочуть добувати електроенергію

01 Квітня 2021, 17:19
1534

Рівне – одне з небагатьох міст України, де немає сміттєвого колапсу. Проте у місті вже працюють на випередження, оскільки екологічний стан міста – один пріоритетів місцевої влади.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк.

Рівненський сміттєвий полігон у 2028 році не зможе приймати побутові відходи. Щоб не допустити сміттєвий колапс у місті нині активно працюють над можливими варіантами розв'язання цієї проблеми.

Олександр Третяк дав доручення профільним заступникам запросити потенційних інвесторів, які займаються будівництвом сміттєпереробних станцій.

Зокрема, 1 квітня повторно зустрілися з однією з потужних компаній «Sater». Вони презентували свій проект. Пропонують побудувати сортувальний комплекс з подальшим виробленням електроенергії за зеленим тарифом.

Уповноважені компанії, які хочуть побудувати у Рівному сміттєпереробний комплекс, зустрінуться з активною громадськістю та екологами.

«Ми детально вивчимо їхні пропозиції та зауваження та спільно з профільними експертами – визначимо потенційного інвестора, який побудує у Рівному сміттєпереробний комплекс», – зазначає міський голова.

Читайте також: На трасі поблизу Костополя облаштували штучне освітлення. ВІДЕО

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024