Торгові центри та новобудови в Рівному: чому мешканці сусідніх будинків проти. ВІДЕО

03 Квітня 2021, 15:12
2273

Близько мільйону оренди місту за землю, на якій можуть не встигнути нічого побудувати. Мешканці проти нового будівництва біля садочку №55 у Рівному.

Цю земельну ділянку, обгороджену нині балками, вже понад 15 років орендують у міста. Незабаром тут може з’явитися новий торговий центр. Мешканці прилеглих будинків виступили проти такого «сусідства», – про це інформує ITV.

«Ми проти будівництва цього, у зв’язку з тим, що близько дитячий навчальний заклад №55, туди ходять мої діти. У нас тут парк, для чого тут будувати? То віддайте цю територію, так як колись вона належала нашому садочку. Навчальному закладу – 30 років. Зараз вони почнуть тут будувати, заклад може рухнути, постраждає дуже багато дітей наших», – каже Ірина, мешканка сусіднього будинку

«Нам тут на Мельника тільки нову дорогу зробили. Зараз будуть їздити цією новою дорогою, її зараз зруйнують, для чого тоді її робили? Для чого виділялися гроші? Нам писали, що  виділили 2 мільйони. То їх виділяли, щоб потім це будівництво робилося?» – каже Надія, мешканка сусіднього будинку

Оглянули цю ділянку члени комісії з вивчення хаотичної забудови міста. Представник замовника робіт каже, вони працюють у правовому полі.

«У 2014 році було поновлено договір оренди земельної ділянки і вже на даному етапі близько мільйона гривень було сплачено оренди в міський бюджет. На даному етапі так склалося, що саме в цьому році ми знайшли підрядника, який буде готовий зайнятися даним будівництвом. Так як договір діє до 2023 року в принципі, то часу у нас ще вистачає», – каже представник орендаря земділянки Сергій Фурманюк.

Наступним комісія оглянула ділянку на вулиці Курчатова, 6а. Мешканці сусідніх будинків виступили проти «сусідства» з торговим комплексом.

«Ходила така думка, що це приватна територія, але з осені минулого року розпочались незрозумілі рухи і ми зрозуміли, що буде відбуватися будівництво. Будівництво житлового комплексу, як мені сказав будівельник – ми будуємо на 5 поверхів і 60 квартир. Безумовно, мене це вразило. Як я можу підтримувати, коли під вікнами буде розташовуватися дуже високий будинок, відстані просто критично недостатньо», – каже Алла, мешканка будинку по вулиці Курчатова, 4.

«Я зобов’язаний будувати, це моя робота, шукати ділянки, забудовувати, доводити все до логічного завершення», – каже підрядник Олександр Гусарук.

Окрім цього, цільове призначення земельної ділянки не відповідає виданим містобудівним умовам та обмеженням. Мешканці прилеглих будинків оголосили безстрокову акцію протесту.

«Є рішення депутатів, рішення сесії, а містобудівні умови і обмеження – це рішення виконавчого органу РМР. Наразі чітко видно, що ці два рішення суперечать один одному», – пояснює Дмитро Котляров, архітектор

«Це в нас ще одна була виїзна комісія, ми сьогодні заїжджали на вулицю Мельника, і приїхали на вулицю Курчатова 6а. Кожного разу ми отримуємо звернення, щоб зупинити цю забудову. Відповідно, коли виїхали на об’єкт, побачили, що нещодавно тут відбувалися якісь рухи щодо викопування котловану. Забудовник нам пообіцяв призупинити будь-які дії щодо забудови, допоки ми не вияснимо», – каже голова тимчасової контрольної комісії з вивчення питання забудови міста Рівного Віктор Шакирзян.

Усі забудови в місті повинні бути законними, додає голова комісії Віктор Шакирзян. Остаточні рішення з відвіданих сьогодні об’єктів комісія прийме на наступному її засіданні. А до того займеться вивченням усіх документів для прийняття правового рішення.

Читайте також: Без перешкод та з наземним переходами: яким буде автобан від польського кордону до Рівного

 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024