На Рівненщині побільшало викликів швидкої допомоги через коронавірус

05 Квітня 2021, 13:45
520

Щодня кількість пацієнтів з симптомами коронавірусу, які телефонують на лінію 103, зростає.

Люди звертаються в швидку, замість того, щоб зателефонувати до свого сімейного лікаря, повідомляють на сторінці Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги у фейсбуці. 

Медики зауважують, що часто жителі області, які відчули перші ознаки коронавірусу, телефонують на лінію 103 та вимагають їх госпіталізувати. При цьому, пацієнти не мають результатів ПЛР-тестів або ж начитавшись в інтернет-виданнях ймовірні симптоми, вважають себе хворими.

«Окрім коронавірусу є травми, інфаркти, інсульти, важкі отруєння та інше. Ми повинні займатися профільними викликами та рятувати життям людям. Проте, щодня отримуємо виклики від людей, які відчувши температуру 37 або ж кашель та без підтвердженого ПЛР-тесту – у паніці телефонують на лінію 103 та стверджують, що у них коронавірус. Просять госпіталізувати», – розповідає директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Андрій Бортнік.

Додає, трапляються випадки, коли пацієнти звертаються до швидкої тоді, коли вірус прогресував і людина вже не може самостійно дихати. Часто такі пацієнти не звертаються до свого сімейного лікаря одразу ж при виявлених перших ознак. Намагаються самостійно лікуватися і коли стан погіршується – у паніці телефонують до швидкої.

Щодня до єдиної оперативної диспетчерської Центру ЕМД та МК Рівненщини надходять понад 100 викликів від пацієнтів з підозрою на коронавірус.

Фахівці Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Рівненщини звертаються до всіх жителів області з проханням телефонувати до свого сімейного лікаря у разі виявлення перших симптомів коронавірусу. Не завжди стан пацієнта потребує госпіталізації. Нерідко – достатньо консультацій сімейного лікаря щодо подальшого лікування та самоізоляції.

Читайте також: У Сарненській лікарні померли дві жінки, інфіковані коронавірусом

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024