Наймолодша авторка області з Березного випустила нову книгу

05 Квітня 2021, 12:48
1306

У видавництві «Оповідач» світ бачила нова цікава та незвична книжка «Смачна міжпланетна мандрівка» – друге видання наймолодшої авторки Рівненщини, лавреатки літературної премії імені Михайла Дубова Іринки Рачковської. Дівчина – з міста Березне. 

Це захоплива історія дружби дітей із планети, повідомляють «Новини по-рівненськи».

Земля та інших планет, яких об’єднують сучасні інтереси та технологічні цікавинки – соцмережі, селфі, віртуальна реальність. Книжечка вчить не тільки дружбі та комунікабельності, але й готує маленьких читачів до найближчого фантастичного майбутнього, адже міжпланетне спілкування так вже близько! Ілюстрації до книги Іринки зробила її молодша сестричка Богуславка, яка мріє стати відомою на Землі та в Космосі художницею.

Книга видана зовсім недавно, але набула широкого резонансу та отримала схвальні відгуки від багатьох рівненських та українських письменників та культурних діячів. Зокрема, український письменник, редактор багатьох літературних видань, автор чисельних книг для дітей Сергій Пантюк зазначив:

«Наявність таланту не залежить від віку. Іноді неабиякі творчі здібності прокидаються в людині у дуже ранньому віці. Твір Ірини Рачковської – зовні проста і ненав’язлива оповідь про дружбу і спільну мандрівку земних дітей із космічними прибульцями. І вже, як дорослий читач, згодом розумієш – а чи не пародіює авторка наш дорослий світ, чи не нагадує батькам, що за буденними клопотами вони не так вже й часто зазирають у барвисто-розмаїтий світ своїх дітей?»

Українська письменниця, що пише для дітей, журналістка, освітянка Еліна Заржицька має теж доволі цікаву думку стосовно творчого доробку юної авторки:

«Твір приємно дивує здатністю Ірини Рачковської вигадувати нові словотворення, збагачує словниковий запас. Її герої Карл і Ліна – веселі й розумні, ввічливі й приязні, вони майстерно користуються новими технічними пристроями й поводяться чемно, потрапляючи в інші родини. Оповідна манера твору юної письменниці вельми проста і щира, лагідна й насичена порівняннями, епітетами, що сприяє розвиткові творчої уяви, спонукає до осмислених вчинків і дій персонажів, усвідомлення того, що є добром, а що – злом».

А наша відома рівненська культурна, театральна діячка, письменниця, педагогиня Тетяна Сокіл із захопленням ділиться думками:

«Казочка Іринки Рачковської актуальна сучасному поколінню дітлахів яскравим образним вирішенням сюжету, у якому герої взаємозбагачуються технологічною новизною, кулінарними смаколиками матусь, радіють справжній щирій дружбі. Адже, вірний друг – це веселка з яскравих емоцій, яка здіймає увись твоє добре серце! Подорожуймо сторінками Іринчиної казочки та вірмо, що дива поруч».

Після карантину юна авторка та її сестричка-ілюстраторка планують провести ряд презентацій по бібліотеках та навчальним закладам Рівненщини та України.

Читайте також: Через рік на Рівненщині визначили переможців Меморіалу Шморгуна


 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024