У Рівному почали приймати заяви у перші класи. Як зараховують дітей у школу

07 Квітня 2021, 16:31
3400

У рівненських школах стартував прийом заяв у перші класи. За попередніми підрахунками міського управління освіти, з 1 вересня у Рівному наберуть 115 перших класів, у які зарахують 3,5 тисячі дітей. До заяви батьки мають додати ряд документів.

У 13-й рівненській школі набір у перші класи стартував з 1-го квітня. У перші дні в закладі відчували ажіотаж. Про це інформує Суспільне.

«Вже до трьох класів набрали діток. Взагалі, ми це робимо на подвір'ї. Але оскільки сьогодні невдала погода, то приймаємо в закладі. Заходять по одному, дезінфікують руки, міряють температуру і підходять до мене», – розповідає секретарка ЗОШ №13 Наталія Ревуцька.

Для того, щоб оформити дитину до школи, потрібна копія свідоцтва про народження, реєстрація місця проживання, медогляд та копія довідки про щеплення. Для свого майбутнього першокласника рівнянка Ірина Веселовська обрала навчальний заклад не за місцем реєстрації і проживання.

«Ця школа для нас не є новою, тут навчається мій старший син. Хороша дуже школа, хороший навчальний процес, має свої традиції і свої цінності», – розповідає рівнянка Ірина Веселовська.

Подавати документи й заяву жінка прийшла разом з 6-тирічним сином Артемом, щоб познайомити його зі школою і порадитися з психологом щодо навчальної програми для свого першачка.

«У цій школі є навчання за програмою «Нової української школи», а також «Інтелекту України». Куди саме ми підемо – ще не вирішили. Зараз будемо спілкуватися із психологом і, сподіваюся, після результатів тестів ми вирішимо», – додає Ірина Веселовська.

Тестують дитину перед першим класом лише за бажанням батьків. Співбесід у 13-тій школі для майбутніх учнів немає, – пояснює директор закладу Михайло Бєлік. За його словами, планують набрати п'ять перших класів.

«140-150 дітей ми маємо взяти. Але торішній і позаторішній досвід каже, що заяв маємо приблизно 200-250. В першу чергу дивимося ті, які проживають на території закладу, другий – це брати і сестри, які вчаться в нашій школі і ходять з інших районів, це найбільша категорія дітей наших, звичайно. І діти працівників школи, дуже багато випускників приходить», – коментує директор ЗОШ №13 Михайло Бєлік.

Принцип першочергового зарахування дітей до шкіл за місцем проживання діє до 1-го червня, – пояснює начальниця організаційно-інспекторського відділу управління освіти Рівного Валентина Середюк.

«Станом на 1 червня керівник закладу на підставі оригіналів поданих документів має видати відповідний наказ по школі. З 1-го червня по 15-те червня буде відбуватися зарахування дітей на вільні місця, тобто тих дітей, які не проживають на території обслуговування і не мають першочергового права на зарахування. Після 15-го червня дітей зараховують у порядку надходження заяв», – коментує начальниця відділу управління освіти Рівного.

Також Валентина Середюк повідомила, що за попередніми підрахунками, у Рівному цьогоріч буде 3,5 тисячі першачків. Це 115 класів у 33-х навчальних закладах.

Читайте також: У Рівному – новий керівник управління освіти

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024