Рівненський обласний центр служби крові просить придбати спецавтомобіль

08 Квітня 2021, 15:44
855

До Рівненської обласної ради звернулася директорка  КП «Рівненський обласний центр служби крові» Ліна Михальчук з проханням виділити кошти на придбання нового автомобіля.

Йдеться про транспортний засіб для заготівлі крові у виїзних умовах, йдеться на сайті Рівненської обласної ради. 

Ліна Михальчук пояснила, що обласний центр служби крові – єдиний заклад в області, який проводить заготівлю крові та її компонентів для усіх закладів охорони здоров’я області, обслуговуючи  понад 1,1 млн населення.

«Є райони, які дуже віддаленні від обласного центру, і донорам незручно доїжджати до нашого закладу, щоб здати кров. Тому є потреба у роботі виїзної бригади, але для цього потрібен нормальний автомобіль», – розповіла Ліна Михальчук.

За її словами, вартість такого автомобіля складає 1,1 млн грн, але його також потрібно обладнати мобільним холодильником для зберігання крові та принаймні двома донорськими кріслами. Так, загальна потреба складає 1,3 млн грн.

Також під час засідання депутат обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко наголосила на необхідності виділення коштів на капітальний ремонт даху центру служби крові.

Читайте також: У Рівному на коронавірус хворіє 104 медики

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024