Рівне: завкафедри університету, яка погоріла на хабарі, сплатить понад 20 тисяч гривень штрафу

12 Квітня 2021, 12:50
1433

Рівненський міський суд визнав винною завідувачку кафедри одного з вищих навчальних закладів, яка вимагала та отримала хабар. 

Під час досудового розслідування зібрали достатньо доказів, а у суді прокурор довів, що жінка отримала 700 доларів США та 1400 гривень за сприяння у здачі групою студентів державних іспитів та видачі дипломів про закінчення навчання. Жінку викрили у кінці червні 2020 року, після отримання другого «траншу», повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

Свою вину обвинувачена визнала, і уклала з прокурором угоду про визнання винуватості. Суд вказану угоду затвердив і засудив жінку до покарання у вигляді штрафу у 20400 гривень з позбавленням права обіймати посади в юридичних особах публічного права, які пов'язанні із виконанням адміністративно-господарських функцій строком на один рік.

Вирок законної сили ще не набрав.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана  кримінальному покаранню, доки  її вину  не буде  доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: У центрі Рівного на смерть збили пішохода

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024