Рівне: пройшла реєстрація нового рекорду України. ВІДЕО

16 Квітня 2021, 16:07
1229

У Рівному зафіксували новий рекорд України.

Мозаїчне панно «Вишита Україна», створене з понад 350 тисяч дрібних елементів. Виконане із різних порід дерев та інкрустоване натуральним бурштином. Про це інформує ITV.

Виготовив картину кримський татарин, переселенець з Судаку Менана Менанов. Кримський татарин Менан Менанов створив унікальне мозаїчне панно. Воно потрапило до книги рекордів України. Створив панно з різних порід деревини за технологією блочна мозаїка. Для неї найкраще підходить саме український орнамент. Працював над картиною Менан Менанов близько двох років. І називається вона «Вишита Україна». 

Перераховували кількість елементів картини декілька разів, аби усе було точно. Спочатку в квадраті, а потім число квадратів.  Розмір панно 126 на 126 сантиметрів. Унікальність роботи в тому, каже керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова, що майстер використовував лише натуральні матеріали.

Дуже довго готували цей рекорд і стежили за тим як в Менана просувається робота і у нас, так як це перша номінація в нас такої номінації ще раніше не було. Унікальна робота, аналогів в Україні немає. Ми маємо роботу яка створена руками людини, ви знаєте з таким клопітким, з такою клопіткою наполегливістю, що можна просто позаздрити і захоплюватись тим як у вас це вийшло, – Лана Вєтрова – керівниця національного реєстру рекордів

Панно «Вишита Україна» потрапило до рекордів України в категорії «Мистецтво».

Читайте також: Іменини на районі: 100-літня рівнянка відзначила ювілей

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024