Костопільські рятувальники розповіли дітям правила безпеки

26 Квітня 2021, 11:48
Фото ілюстративне 999
Фото ілюстративне

У рамках проведення Дня цивільного захисту  учні перших класів Костопільського НВК «ЗОШ І ступеня-гімназія ім.Т.Г.Шевченка» відвідали 19 Державну пожежно-рятувальну частину ГУ ДСНС у Рівненській області.

Захід розпочався з бесіди про правила безпеки, йдеться на сайті міської ради.

Надзвичайники у лаконічній та доступній формі розповіли дітям про основні види небезпек у побуті, під час прогулянки на вулиці, відпочинку у лісі тощо. Рятувальники застерегли учнів від розваг із сірниками, пояснили, як діяти, якщо пожежа усе-таки трапилася, та наголосили: від вогню неможливо сховатися у шафі, під ліжком чи деінде. Необхідно негайно кликати на допомогу дорослих.

Далі рятувальники продемонстрували юним гостям технічне оснащення пожежно-рятувального автомобіля та продемонстрували, як в аварійно-рятувальних роботах використовується спеціальний інструмент. Школярі змогли приміряти захисне спорядження пожежників-рятувальників, доторкнутися до пожежної техніки та устаткування, із зацікавленням ставили питання.

Такі заходи навчають дітей основах та правилах пожежної безпеки, тож рятувальники сподіваються, що юні громадяни завжди будуть їх дотримуватись у повсякденному житті.

Читайте також: У Рівному горі підвал багатоквартирного будинку

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024