Гроші на рівненський дитсадок виділятимуть кількома траншами

05 Травня 2021, 18:10
953

На порядок денний минулого сесійного засідання винесли понад сотню питань.

Найважливіше з них, безумовно, – затвердження змін до бюджету Рівненської міської територіальної громади на 2021 рік. Довкола них, власне, й виникли певні суперечки. Про це інформує 7 днів.

Спершу дебати торкнулися питання, яке стосується будівництва спортивних майданчиків. Далі міські обранці поділилися своїми думками з приводу добудови другої черги дитсадка «Вишенька» на Ювілейному, проєктно-кошторисної документації дошкільного навчального закладу на Дубенській, з якого вже відселили структури облдержадміністрації. Найжвавіше обговорення серед депутатів викликала внесена головою бюджетної комісії Павлом Алексєвичем поправка до рішення щодо будівництва дитсадка на вулиці Коновальця, 16. Він, зокрема, озвучив рішення очолюваної ним комісії не виділяти 25 мільйонів гривень одним траншем. Таким чином депутати хочуть встановити запобіжники на випадок, якщо ДФРР з якихось причин припинить фінансування ДНЗ, який зводиться за програмою «Велике будівництво». Отож міські обранці підтримали пропозицію виділяти гроші на дитсадок на Північному тільки за погодженням бюджетної комісії.

«Кошти на будівництво дитсадка на Коновальця в бюджеті закладені», – підсумував міський голова Рівного Олександр Третяк. «Бюджетна комісія буде розглядати питання фінансування щомісячно: як будуть надходити кошти з ДФРР, так само й місто буде виділяти гроші на садочок. Причому робитиметься це за умови створення комісії з числа фахівців міського та обласного УКБ, які постійно моніторитимуть ситуацію на будівництві».

Читайте також: Як оформити право власності на земельну частку (пай)

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024