У Рівному половина шкіл не має систем безпеки

18 Травня 2021, 12:37
1047

У Рівному половина шкіл не забезпечена тривожними кнопками та системою відеоспостереження.

Через проблеми із фінансуванням. Відтак, всього в п'яти освітніх закладах наявна кнопка виклику та в десяти є камери відеонагляду. Втім, зважаючи на трагедію, яка нещодавно сталася у російському місті, у Рівному посилили заходи безпеки. Про це інформує Рівне1.

Нагадаємо, 11 травня у російському місті Казань у школі сталася стрілянина. Тоді від куль 19-річного хлопця загинули дев'ять людей, семеро з яких – діти. Двоє учнів розбилися на смерть, намагаючись вистрибнути з вікна школи. 20 – були поранені.

На щастя, подібних випадків у Рівному не було. Втім, через події у казанській школі, в обласному центрі підняли питання безпеки учнів. Ми поцікавилися, яка нині ситуація у рівненських школах та наскільки заклади освіти забезпечені від таких нападів. До прикладу у ЗОШ №13 наразі діє система відеоспостереження. Завдяки цьому керівництво може відслідковувати усе, що відбувається на території школи. Директор закладу зауважив, потенційна небезпека для учнів вже існувала.

Нині, тут є 10 діючих камер відеоспостереження. Вони охоплюють входи і виходи в заклад та усю пришкільну територію. За ними в онлайн режимі спостерігає черговий працівник та адміністрація школи.

В НВК № 12, наявні 19 камер та дві тривожні кнопки. Відтак, подібні пристрої являють собою клавіші, приховані від сторонніх очей. Подібна кнопка виклику необхідна для миттєвого оповіщення про небезпеку.

Тривожною кнопкою в НВК №12 вже теж користувались. Загалом, у Рівному є 5 шкіл, які підключені до тривожної кнопки. Камерами спостереження оснащено 10 шкіл – кажуть в управлінні освіти. Окрім цього, керівників установ зобов'язали провести інструктажі з безпеки для учнів і педколективів.

Аби миттєво реагувати на ситуації, режим патрулювання поблизу закладів освіти посилила і патрульна поліція.

Отож, з 31 школи Рівного, лише половина з них забезпечена від нападів та інших надзвичайних ситуацій. Коли стануть захищеними учні іншої половини - наразі невідомо. Вочевидь, доки місцева влада не вирішить цю проблему, доти підростаюче покоління потенційно наражатиметься на небезпеку.

Читайте також: На переоформлення субсидій українцям дали п'ять місяців: як це зробити

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024