Укрпошта представила марки із фрагментами вишивки Рівненської області

21 Травня 2021, 14:00
810

До Дня вишиванки Укрпошта представила нові марки із фрагментами вишивки чотирьох областей. У п'ятницю, 21 травня Укрпошта вводить в обіг чотири поштові марки із серії «Українська вишивка – код нації».

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

На поштових мініатюрах зображені фрагменти вишивки Дніпропетровської, Луганської, Рівненської та Тернопільської областей.

В якості ескізів марок використали експонати Національного музею народної архітектури та побуту, Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» та приватної колекції Віри Матковської.

Читайте також: Вперше в історії країни: Укрпошта вводить в обіг марки у жанрі ню

Спецпогашення поштових марок спеціальним штемпелем «Перший день» відбудеться 21 травня у Києві та Тернополі. Тираж марок – 130 тисяч примірників. Доповнюють поштовий випуск  конверти та картки.

Поштовий випуск серії «Українська вишивка – код нації» можна придбати у спеціалізованих точках продажу філателістичної продукції або в інтернет-магазині Укрпошти.

Серію поштових марок «Українська вишивка – код нації» Укрпошта розпочала у 2018 році. В рамках серії світ побачили марки із вишивкою 8 регіонів України – Вінницької, Волинської, Київської, Львівської, Полтавської, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Читайте також: Мешканці Іваничівщини у вишиванках на фото минулого століття

В Україні відомо майже 250 видів вишивальних швів та близько 100 видів і технік вишивання (гладь, хрестик, низь, мереження, тощо).




Довідково:

Тернополянка Віра Матковська має у своїй колекції півтори тисячі жіночих і чоловічих вишитих сорочок, запасок, спідниць, кожушків, безрукавок. Останні роки вона займається відновленням вишивального промислу на Борщівщині, для чого залучає жінок з наддністрянських сіл, даючи їм замовлення відшивати давні узори на сучасні чоловічі сорочки чи жіночі блузи, які потім роздаровує своїм друзям і знайомим.

Читайте також: Жителі Любомльщини у вишиванках на 100-річних фотознімках

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024