Костопіль: активіст заплатить штраф за побиття посадовця міськради

24 Травня 2021, 16:21
Костопільський районний суд 1631 Джерело: Рівненські новини
Костопільський районний суд

У Костополі 21 липня 2020 року активіст побився з заступником міського голови. 

Заступник мера Костополя написав у поліцію заяву про побиття. 19 травня Костопільський районний суд розглянув кримінальну справу. Про це виданню Район.Рівне стало відомо з судових документів.

Нагадаємо, 21 липня у Костополі на вулиці Грушевського виникла бійка між 34-річним чиновником, тодішнім першим заступником міського голови Костополя Андрієм Ткачуком та 47-річним мешканцем села Корчів'я Костопільського району, громадським активістом-волонтером, засновником Костопільського куріню МГО «Козацтво Запорозьке» Олександром Вірчиком. Про інцидент до поліції повідомили очевидці, які також згодом оприлюднили відео, як це було.

За інформацією правоохоронців, з'ясувалося, що бійку розпочав активіст, який першим вдарив кулаком посадовця в обличчя. Передувало конфлікту бажання активіста і його товариша дізнатись, за чий кошт знімають білборд Ткачука з привітанням до дня міста, який напередодні понівечили. Посадовець у Костопільського багатогалузевого житлово-комунального підприємства замовив послуги автовишки до білборду, який розташований біля залізничного переїзду.

Коли Андрій Ткачук пішов оплачувати послуги автовишки, у приміщенні Костопільського БЖКП між ним та активістом розпочалася словесна суперечка. На вулиці чоловіки щепилися, активіст ударив лівою рукою в правий бік обличчя, потім вони впали на землю.

Заслухавши свідків та сторони конфлікту Костопільський районний суд визнав винним Олександра Вірчика у скоєнні кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України, та призначити йому  покарання у виді штрафу в розмірі 850 гривень. Також зобов’язав сплатити матеріальну та моральну шкоди в розмірі 5 тисяч гривень. До слова, Андрій Ткачук просив суд ухвалити суму моральної та матеріальної шкоди в розмірі 100 тисяч гривень.

25/04/2024 Середа
24.04.2024