У Рівному відкрили унікальний простір для молоді

04 Червня 2021, 17:00
Творча молодь 2574
Творча молодь

У Рівному з’явився унікальний для області центр вуличних культур. 

Саме там креативна та творча молодь зможе проявити себе. Про це інформує «ITV»

Це місце для молоді, яке об’єднає різні форми вуличних видів спорту та субкультур. Аби перерахувати подібні центри в Україні, вистачить пальців однієї руки. Засновниця центру Вікторія Мартинюк розповідає, наразі приміщення, яке вони взяли в оренду потребує ремонту.

«Даний центр буде представляти культури такі як хіп-хоп та паркур для початку. Адже ми представляємо ці культури вуличного мистецтва. Ми маємо збудувати тут 2 зали, величезний паркур простір. І найголовніше, діти матимуть змогу спілкуватися», – керівниця центру вуличних культур Вікторія Мартинюк.

Серед вихованців центру Артем Олійник. Хлопцю 10 років, втім попри юний вік, він вже має перші успіхи з неабиякої дисципліни. Артем займається паркуром, каже, це його давня мрія.

«Моя сестра ходить сюди вже десь два роки. І вона мені розказала, що тут є паркур і я захотів йти, бо в мене була мрія , сюди потрапити на паркур», – вихованець Центру вуличних культур Артем Олійник.

Мама Артема – Оксана, захоплення хлопця підтримує, адже бачить неабиякий прогрес у сина.

«Доволі цікаве, незвичайне і досить цікаве захоплення. Йому неймовірно подобається, він з радістю йде на тренування, я бачу фізичне покращення стану дитину, розширюється круг сприйняття, друзі. Позитивно на нього впливає», – Оксана Олійник мама вихованців Центру вуличних культур

Навчає різним видам стрибків Артема – Олег Гуменюк. Хлопець займається паркуром майже 10 років. Розповідає, що діти на заняття ходять із задоволенням. Тож на майбутнє, у центрі планують розширюватись.

«Перспективи дуже великі, плануємо робити більше груп. Поки я один тренер з паркуру, плануємо ще брати. Хочемо зробити зал рівень Харкова і Києва», – Олег Гуменюк тренер з паркуру.

В унікальному творчому просторі планують об’єднати чимало інших вуличних культур, серед них і бітбокс.  

Читайте також: У книгарні Рівного запрацював робот-консультант

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024