Здолбунівчанина засудили за контрабанду металевого чайного сервізу

08 Червня 2021, 14:33
Культурні цінності - металевий чайний сервіз 917
Культурні цінності - металевий чайний сервіз
Замах на контрабанду культурних цінностей – суд ухвалив вирок.
 
Вироком Здолбунівського районного суду 27-річного здолбунівчанина визнали винним у закінченому замаху на контрабанду культурних цінностей. Про це інформують в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.
 
Так, під час досудового розслідування зібраои достатньо доказів та у суді прокурор довів, що обвинувачений, діючи умисно, на початку березня цього року оформив міжнародне відправлення Укрпоштою. Він намагався переслати до Російської Федерації металевий чайний сервіз. Відповідно до висновку експерта — це предмети столового посуду з високохудожнім оздобленням виробництва французької мануфактури «CHRISTOFLE», виготовлені у середині ХІХ – на початку ХХ століття та належать до культурних цінностей.
 
За даними слідства обвинувачений тривалий час займається збутом предметів старовини й знає про особливий порядок вивезення таких предметів за межі території України. Однак вказав у митній декларації неправдиві відомості.
 
За результатом судового розгляду чоловікові призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком 3 роки, з іспитовим строком – 1 рік.
 
Культурні цінності підлягають вилученню у власність держави у зв’язку із застосуванням спеціальної конфіскації.
 
Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024