На Рівненському полігоні тривають навчання механізованої бригади

12 Червня 2021, 17:00
Навчання військових 1134
Навчання військових

На Рівненському військовому полігоні окрема механізована бригада імені князя Костянтина Острозького проводить етап командно-штабних навчань за G-структурою. 

Підрозділи відпрацьовують ведення наступальних дій з переходом в оборону та передачу оборонної смуги іншій частині. Далі – наступ з положення безпосереднього зіткнення. Про це виданню Район.Рівне повідомив кореспондент «АрміяInform».

«Нині триває практичний етап командно-штабних навчань з позначенням дій на місцевості, які відбуваються на підставі рішень, ухвалених командиром бригади та батальйонів. Апарат керівництва з-поміж офіцерів Оперативного командування «Північ» відповідно здійснює корегування», – розповів командувач військ ОК «Північ» та керівник навчання генерал-майор Валерій Залужний. «На цьому етапі широко застосовують засоби радіоелектронної боротьби, намагаємось заглушити роботу радіостанцій. Також я запропонував проведення підрозділами рейдових дій тилами умовного противника».

Ці навчання за своєю інтенсивністю сприяють виробленню в особового складу вміння швидко працювати з формалізованими документами, дотримуючись процедур планування, та ухвалювати рішення на картах в обмеженому проміжку часу. Вони є найефективнішими для командної і штабної ланки та підрозділів, залучених до практичних дій.

Генерал-майор Валерій Залужний зазначив, що, попри певні недоліки за окремими напрямами, особовий склад показує достатній рівень підготовки, що свідчить про високий професіоналізм і спроможність навчатися.

«За останні, мабуть, років десять на моїй пам’яті, попри застарілі зразки озброєння та військової техніки, бригаді вдалося показати нові способи застосування підрозділів, зокрема під час наступальних дій, та виконати бойове завдання», – зазначив генерал-майор Валерій Залужний.

Читайте також: Незаконна порубка дерев: у Клеванському лісгоспі оштрафували 39 працівників

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024