В Рівненській обласній лікарні відкрили оновлене приймальне відділення

18 Червня 2021, 13:58
В Рівненській обласній лікарні відкрили оновлене приймальне відділення 919
В Рівненській обласній лікарні відкрили оновлене приймальне відділення

Після місяців реконструкції в Рівненській обласній клінічній лікарні імені Юрія Семенюка запрацювало приймальне відділення.  Повністю оновлений медичний простір тепер має назву «відділення невідкладної медичної допомоги» або emergency department.

Потік хворих у відділенні ділитимуть на три групи: «червоні» — ті, у яких є загроза для життя, і які потребують невідкладної допомоги, «помаранчеві» — пацієнти хірургічного спрямування, які можуть певний час очікувати, і ті, які поступають планово – їх віднесено до «зеленої» групи.

Окрім продуманої логістики, яка дозволить оперативно обслуговувати пацієнтів, тут працюватимуть власна лабораторія та сучасне діагностичне обладнання.

«Коли ми облаштовували цей новий медичний простір, то прагнули зробити його зручним перш за все для пацієнтів: щоб максимально скоротити час, відколи людина до нас звернулася, і до моменту направлення її в конкретне відділення», - зауважив директор обласної клінічної лікарні Віктор Ткач.

З довгоочікуваною подією персонал лікарні привітали керівники області, зокрема, керівництво та депутати Рівненської обласної ради. Її голова Сергій Кондрачук.

Передусім він подякував персоналу лікарні за щоденну роботу і привітав з прийдешнім професійним святом — Днем медичного працівника. Сергій Кондрачук наголосив, що Рівненська обласна рада також долучилася до реалізації цього державного проєкту, в рамках якого відбувається реконструкція приймальних відділень по всій Україні.

 «Відколи тут розпочалися ремонтні роботи, з бюджету Рівненщини депутати виділили понад сім мільйонів гривень.  Адже розуміють, наскільки це важливо – дати жителям області якісний медичний сервіс, коли людина, в якої виникли проблеми зі здоров’ям, оперативно отримує послуги. Переконаний, пацієнти обласної лікарні більше не скаржитимуться на довге очікування в чергах, адже тепер персонал оновленого відділення має все необхідне, щоб працювати професійно», — наголосив голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Нагадаємо, що Рівненська обласна клінічна лікарня – комунальне підприємство Рівненської обласної ради, яке потрапило до президентської програми «Велике будівництво». В рамках цієї програми в лікарні повністю реконструювали приймальне відділення та оснастили його сучасним діагностичним обладнанням.  

Читайте також:  У Рівному відкрили «Зелений острів серед бетону»

 

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024