Чемпіонат Рівненщини з кінного спорту: головна нагорода поїхала в Київ, вісім медалей у господарів

29 Червня 2021, 16:59
Перший чемпіонат Рівненської області з кінного спорту. Виступає Денис Косик 1015
Перший чемпіонат Рівненської області з кінного спорту. Виступає Денис Косик

Відбулись перші відкриті змагання з подолання перешкод «Чемпіонат Рівненської області серед дітей, юнаків та дорослих  з кінного спорту».

Захід, що тривав два дні, 26–27 червня на базі КСК «Патріот» у Козлині, організували проходив за підтримки голови Рівненської ОДА Віталія Коваля та Федерації кінного спорту Рівненщини.

Понад пів сотні вершників та їх спортивних партнерів змагались за нагороди і звання переможця. А впродовж турніру загалом відбулося майже 120 стартів.

Попри негоду напередодні чемпіонату, приїхали та виступали вершники і їх коні з 6 областей України, а саме: Рівненської, Волинської, Львівської, Хмельницької, Житомирської, Київської. Це були перші офіційні масштабні змагання з подолання перешкод на території нашої області під егідою новоствореної Федерації. 

Висота бар’єрів – від 60 см до 130 см. Маршрути на полі організовував курс-дизайнер Національної категорії зі Львова Сергій Жогов. Заключний маршрут першого дня – Кубок Президента ФКСРО (висота бар’єрів 120 см).

Читайте також: На Рівненщині завершився перший день змагань із кінного спорту

А гран-прі турніру розіграли на маршруті Кубку голови Рівненської ОДА Віталія Коваля (130 см). Зрештою абсолютним переможцем і володарем обох головних нагород став майстер спорту України Боярко Костянтин та його напарник Шер БВР із Києва

«Ваш приїзд до нас це початок хорошої традиції. Ми всі розуміємо, що кінний спорт це здоров’я, а ще комплексне виховання наступного покоління, екологічне ставлення до навколишнього середовища і це культура, яку ви несете в маси. Наша задача – популяризувати спорт і здоровий спосіб життя по всій області. Федерація кінного спорту взяла дуже стрімкий і правильний старт, тому що тут на хорошому рівні представлені 6 областей. Це ще одна точка росту в нашій області», – зауважив очільник Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Рівненську команду представляли вихованці КСК «Патріот» – Денис Косик, Тарас Поліщук, Дарія Вакулінська, Олександра Левшук, Аліса Шумаєва, Іванна Царук.

Серед них призерами стали:

  • Тарас Поліщук та Тайфун – перше місце у відкритому класі (коні від 4 років), 100 см.
  • Іванна Царук та Адлер – третє місце у відкритому класі (коні від 4 років), 100 см.
  • Денис Косик та Джамбо – друге місце у відкритому класі (коні 5-6 років), 110 (120) см.
  • Дарія Вакулінська та Дамаск – третє місце серед юнаків (коні 5-6 років), 110 (120) см.
  • Денис Косик та кінь Люк – перше місце, а Денис на Ламбаді – третє місце на маршруті YH-5 110 (120) см.
  • Олександра Левшук та Граф Ефе – друге місце серед юнаків, 110 см.
  • Дарія Вакулінська та Дамаск – третє місце серед юнаків, 110 см. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024