Рівне: затримали чоловіка, який переховувався від суду

01 Липня 2021, 11:37
Поліція 516
Поліція

У Рівному оперативники затримали уродженця Донеччини, який переховувався від суду.

Іще чотири роки тому 26-річний уродженець Донецької області спільно зі ще трьома зловмисниками скоїли шість грабежів на території області. Днями вирок вступив в законну силу: чотири роки позбавлення волі. Тож зловмисник, вийшовши із залу суду, втік. Про це інформують в пресслужбі поліції Рівненщини.

Група осіб «працювала» за однією схемою: розбивала вікна автомобілів, які паркувались на ночівлю у спеціально відведених місцях на автодорогах та відкрито викрадали грошові кошти водіїв. Поліцейські затримали нападників. Однак, Дубенський районний суд звільнив від покарання з іспитовим строком одного із них, а саме 26-річного зловмисника.

 Апеляційний — теж залишив без змін. Відповідно, касаційний, аби уникнути корупційних ризиків — скерував матеріали кримінального провадження для розгляду до суду Волинської області. Кінцевий вирок, винесений 18 травня 2021 року  — чотири роки позбавлення волі. 

Однак, через визначений судом термін 26-річний засуджений так і не з’явився, тож чоловіка оголосили у розшук. 

Працівники карного розшуку Рівненського районного управління поліції встановили місце перебування засудженого: його затримали у квартирі, яку він винаймав в обласному центрі. Побачивши правоохоронців, чоловік почав утікати, вистрибнувши через вікно другого поверху. Падіння виявилося невдалим, адже втікач зламав ногу. Наразі він перебуває у медзакладі під охороною. Після закінчення лікування його етапують до місця позбавлення волі. 

Також відомо, що на розгляді в суді перебуває іще одне кримінальне провадження за фактом викрадення, побиття людини та вимаганні грошових коштів.

Читайте також: Встановили особу чоловіка, якого поблизу Рівного збили закарпатські правоохоронці

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024