У Рівному анонсували міжнародну Art Jazz School

10 Липня 2021, 17:00
Арт 1056
Арт

Загорнути поліський фольклор у джазову обгортку – таким буде завдання міжнародної «Art Jazz School – 2021», яку презентували 9 липня у Рівному.

Про це інформує Суспільне.

Навчання у ній розпочнеться з 19 серпня, а від 9 липня можна подавати заявки на участь. Як розповіла кураторка школи Олена Шульга, відберуть сорок молодих джазових музикантів та виконавців фольклорної музики.

Протягом тижня для них проведуть зайняття та майстеркласи професійні музиканти з Німеччини, Польщі та України. Підсумком має стати галаконцерт, на якому випускники «Арт джаз школи» продемонструють поєднання народної та джазової музики.

«Навчання безкоштовне, ми забезпечуємо проживання і обіди, сама резиденція буде відбуватися в інституті мистецтв на Хвильового, і там сім днів учасники будуть працювати, вчитися, отримувати знання і в колаборації створювати єдиний експеримент з загортання фольку у джаз», – каже кураторка.

Проєкт реалізовують за підтримки Українського культурного фонду. Серед викладачів школи буде і керівниця гурту «Веснянка» Ірина Сливчук.

Олена Шульга
Олена Шульга

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024