У парку Рівного покажуть фільм про війну

12 Липня 2021, 13:56
Зона перегляду кіно у парку Рівного 1157
Зона перегляду кіно у парку Рівного

У Рівному презентують документальне кіно.

На майдані Незалежності 13 липня о 19:00 відбудеться презентація інсталяції «Календар війни. Зеленопілля». Також о 20:00 на Літній сцені в парку ім. Шевченка відбудеться презентація документального фільму «Останній медик терміналу». Про це інформують в пресслужбі Рівненської міської ради.

11 липня 2014 року ворожі гради обстріляли селище Зеленопілля, що на Луганщині. Це було перше масове застосування регулярних військ Росії проти українських сил. Світанок цього дня забрав 37 життів українських воїнів та більше сотні бійців тієї ночі зазнали поранень і контузії. 

За ініціативи Федора Мисюри та за сприяння міського голови Олександра Третяка, аби вшанувати пам'ять загиблих і згадати про трагічні події липня 2014 року, на Майдані Незалежності буде представлена інсталяція декоративного снаряда «Граду», якими Росія обстрілювала українські позиції. Зеленопілля — це перший епізод інтерактивної експозиції «Календар війни», котра протягом року змінюватиме сюжет з прив'язкою до трагічних дат на Сході України. 

Окрім того, цього ж дня на літній сцені парку ім. Шевченка, відбудеться презентаційний перегляд документальної стрічки про героя України Ігоря Зінича «Останній медик терміналу. Ігор Зінич, позивний «Псих» На показі будуть присутні автор фільму Ксенія Клим та режисер Василь Яворський

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024