Рівнянка поскаржилась, що в місті дерева ріжуть, а нові не садять

13 Липня 2021, 10:14
Зрізані дерева 833
Зрізані дерева

Замість кожного дерева, яке зрізатимуть у Рівному через аварійність, з'являтиметься новий саджанець. 

Про це в етері Українського радіо Рівне сказала заступниця керівника Тресту зеленого господарства Оксана Майборода у відповідь на скаргу рівнянки про те, що через вирізання дерев місто може залишитись «лисим». Про це інформує Суспільне.

Під час прямого радіоетеру, присвяченому темі озеленення, у студію зателефонувала рівнянка Ірина. Жінка скаржилась, що у місті останніми роками зрізали багато дерев, натомість нових майже не висаджували.

«На Лебединці багато вирізають, та по всьому місту пішла така тенденція нездорова. В дитинстві нас збирали на суботники і ми висаджували дерева, зелене господарство давало саджанці і ми цілі парки насаджували. Пропоную зараз таким зайнятись, збирати волонтерів, дітей, я сама піду з радістю. Зрізати кожен може, там багато ума не треба. Рівне залишається лисе місто, це страшне», – сказала рівнянка.

У студії радіоетеру була Оксана Майборода. Жінка останні кілька років займалась екоініціативами у Рівному як громадська активістка від «Саду історій». На крайніх місцевих виборах вона стала депутаткою Рівнеради, а на початку липня – заступницею керівника міського Тресту зеленого господарства. Ще раніше на підприємстві змінили керівника.

Оксана Майборода відповіла, що якраз у момент дзвінка у парку Молоді (Лебединка) висаджували дерево та облагороджувати кущі. Що ж до слів жінки, що у місті дерева зрізають і не висаджують, відповіла:

«Зараз ми будемо налаштовувати так, щоб кожне видалене дерево ми обов'язково замінювали якісним саджанцем за європейськими стандартами».

Оксана Майборода нагадала, що іще до призначення на посаду в Тресті зеленого господарства разом із небайдужими рівнянами збирали спільнокошт та висаджували дерева у центральній частині міста, зокрема – тюльпанові.

«Ці підходи ми будемо впроваджувати на все місто за кошти громади, будуть садитись більш якісні саджанці, а не двох-трьохрічні деревця, які треба ще довести до того, щоб вони стали деревом. Виростити дерево в умовах кліматичної кризи і забрудненого міського середовища – дуже складно», – каже посадовиця.

Вона уточнила, що свою функцію дерева починають виконувати орієнтовно з тридцятирічного віку. Також нагадала, що світ визнав саме дерева найдешевшим способом охолодження середовища.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024