Депутати Рівнеради просять Генпрокуратуру провести розслідування на «Рівнеазот»

22 Липня 2021, 11:47
Вибух на Рівнеазот 941
Вибух на Рівнеазот

Депутати просять провести на підприємстві позапланові перевірки, а винних притягнути до кримінальної відповідальності

Депутати Рівненської міської ради під час сесії 22 липня підтримали звернення до Офісу Генерального прокурора та Державної служби України з питань праці щодо розслідування аварії на ПАТ «Рівнеазот», яка сталась 20 липня.

Про це інформує кореспондентка Район.Рівне.

«Ми депутати Рівненської міської ради звертаємося до Генерального прокурора України Ірини Венедіктової та т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці Віталія Сажієнка з вимогою:

1. Провести перевірку дій працівників та керівництва підприємства під час аварії на предмет відповідності чинному законодавству;

2. Провести розслідування причин та наслідків аварії відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві;

3. У випадку встановлення порушення законодавства притягнути винних осіб до відповідальності, у тому числі кримінальної», — йдеться у зверненні.

Нагадаємо, що адміністрація хімзаводу першочергово мала повідомити про надзвичайну ситуацію службам та увімкнути систему оповіщення для населення. Натомість про інцидент дізналися з інтернету.

Читайте також: Вибух на «Рівнеазот»: поліція розслідує порушення правил безпеки на заводі

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39