Автопарк рівненської екстренки поповнився новими «швидкими»

06 Серпня 2021, 11:11
Швидкі 538
Швидкі

Рівненська «екстренка» отримала майже два десятки нових спеціалізованих санітарних автомобілів. 

Спеціалізованими санітарними автомобілями поповнився автопарк «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Рівненщини. Відтепер, умови як для медиків, так і пацієнтів стануть кращими. Про е інформує ITV.

«Були роздані автомобілі — всі базові станції, назвемо це максимально виважено, там, де потрібно було — вартість одного автомобіля орієнтовно 1,7 мільйона гривень. Вони були закуплені за кошти державного бюджету», — каже голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

 

«Всі прекрасно розуміємо екстрена медична допомога — це ті, хто на передовій за життя і здоров'я наших громадян. І дуже хочеться, аби працівники нашої «екстреники», окрім достойних умов оплати праці - мали надійний транспорт», — каже голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

18 спецавто поїдуть у різні куточки області, зокрема у Сарни, Рокитне, Радивилів, Дубно і Рівненський район. 1 авто попрямує у Квасилів. У селищі на цей автомобіль чекають вже давно, адже працівники «швидкої» мають там лише один автомобіль, який давно потрібно було замінити.

«Квасилів обслуговує 12 тисяч населення, там дуже старий УАЗ. І для них цей клас Б автомобіль, повністю укомплектований — значно покращить обслуговування безоплатно населення Квасилова, який на сьогодні знаходиться в громаді Рівного», — каже головний лікар «Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Валерій Ковальчук.

А ось до Сарн прямуватиме 2 авто: один типу «В» — це стандартні лінійні швидкі, найпоширеніші у використанні. Та типу «С», це так звані реанімобілі, особливо потрібні в час пандемії COVID-19. Старша фельдшерка Сарненської станції Лариса Яремчин розповідає, що у порівнянні з старими авто — нові таки відрізняються.

«Хочу зауважити, що ноші тут будуть кращі, ніж ми маємо в попередніх машинах вони обладнані подушкою — амортизаційною. Якщо будуть ями, або якісь перешкоди на дорогах то вони будуть мягкіші», — каже Лариса Яремчин.

Загалом Рівненська територіальна громада отримала 4 нові швидкі. Їх розподілять поміж обласним центром та Квасиловом.

Це не останні автівки, які має отримати Рівненщина. Щонайменше на десять чекають до кінця року.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024