Деякі рівненські дитсадки отримають нове обладнання для кухні

10 Серпня 2021, 14:51
Деякі рівненські дитсадки отримають нове обладнання для кухні 426
Деякі рівненські дитсадки отримають нове обладнання для кухні

У рівненських дитячих садочках застаріле кухонне обладнання замінять на сучасне. 

Про це 9 серпня на своїй сторінці у фейсбуці повідомив міський голова Рівного Олександр Третяк. 

Робитимуть це у рамках проєкту, що місто реалізує разом з екологічною фінансовою корпорацією НЕФКО. У профільному управлінні Суспільному розповіли, що чекає на дитсадки.

Загалом планують замінити обладнання на майже 2,1 млн грн, написав мер. Це дасть змогу почати демонтаж застарілої техніки у дитсадочках №7, 14, 33, 35, 41, 44, 46, 47, 57, центрі ранньої педагогічної реабілітації та соціальної адаптації дітей з особливими потребами «Пагінець» й навчально-реабілітаційному центрі «Особлива дитина». Там мають встановити технічно вдосконалені варіанти обладнання, – написав мер.

Заміну проводять у рамах реалізації проєкту НЕФКО-3 про «Впровадження енергоощадження в закладах та установах, що належать до комунальної власності м. Рівне та модернізація вуличного освітлення». Гроші на це дають і місто, і корпорація.

У коментарі Суспільному начальник міського управління освіти Богдан Турович пояснив: заміна кухонного обладнання допоможе значно зекономити.

«Сучасне обладнання є більш енергоефективним в порівнянні зі старими плитами, печами, які стоять у наших садочках. Ми поступово, в межах власних асигнувань, які передбачені на рік, за потреби теж передбачаємо кошти на заміну, в тому числі кухонного обладнання. Тільки цьогоріч на це було передбачено понад два мільйони гривень», – повідомив керівник освіти.

За ці гроші, уточнив начальник управління, закупили або планують придбати морозильні камери, електросковорідки, холодильники, електроплити, електром'ясорубки, електрокотли, пральні машинки, кухонні комбайни, витяжки та жарові шафи.

«Третій етап співпраці з НЕФКО передбачає також повну термомодернізацію закладів освіти: і садочків, і шкіл. Це передбачає утеплення фасадів, заміну вікон й заміну вхідних дверей», – зазначив він.

Читайте також:  У Рівному почали будівництво кільця, але рух по Макарова не припинили

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024