У Рівному шви на пам'ятнику Шевченку обробили монтажною піною

14 Серпня 2021, 15:41
Тарас Шевченко 606
Тарас Шевченко

У Рівному монтажною піною обробили шви на п'єдесталі пам'ятника Тарасу Шевченку. 

Чому постамент пам'ятника Тарасу Шевченку у центрі Рівного обробили монтажною піною розповіла очільниця управління культури Наталія Лозовська. Про це пише Суспільне

Посадовиця пояснила: роботи планові, пам'ятнику нічого не загрожує.

«Підприємство "Спецкомбінат – Ритуальна служба" до 30-річчя Незалежності України провело обстеження об'єктів, в тому числі пам'ятників, розташованих в місцях проведення заходів. Зокрема, були здійснені заходи з благоустрою пам'ятника Тарасу Шевченку на майдані Незалежності, запінені та затоновані шви пам'ятника. Це один з етапів запланованих робіт», – прокоментувала Наталія Лозовська.

Керівник комунального підприємства «Спецкомбінат – ритуальна служба» Микола Володько зазначив, що наразі з пам'ятником все гаразд, плити – цілі, а під час робіт використовували герметик.

«Коли от зараз спекотно, то ми готуємо пам'ятник до певних свят. Весною там просто чистять граніт, а літом постамент готують до зими. Коли є цикл замерзання-розмерзання води, то пам'ятник може руйнуватися. Навіть якщо буде маленька щілинка, то вже буде розносити, тому ми герметизуємо», – розповів Микола Володько.

Він також пояснив, що у щілини може потрапляти й насіння та проростати, тому герметизація швів захищає і від цього.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024