У Рівному розпочали курс лікування хлопчику, якого вкусило кошеня, уражене сказом

18 Серпня 2021, 13:24
Сказ у тварин 1254
Сказ у тварин

У Рівному зареєстрували новий випадок сказу тварин.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, 13 серпня випадок сказу кота зареєстрували по вулиці Молодіжна, що в м. Рівне.

Під час епідрозслідування, яке провели спеціалісти Рівненського управління Держпродспоживслужби та міської ветеринарної лікарні, встановили, що кошеня було домашнє, проте часто перебувало за межами подвір’я та гралося із дітьми на вулиці. 

Скажене кошеня спричинило покуси та ослизнення пальців руки семирічного хлопчика, якому на даний момент розпочато курс антирабічного лікування.

Найбільша небезпека сказу полягає в тому, що коли хвороба проявляється, то методів лікування її не існує і захворювання закінчується летально, як у тварин, так і людей. Єдиний метод попередити захворювання – це провести курс щеплення! Вакцинація проводиться по курсу та строго під контролем травматолога (рабіолога).

Тому при кожному  неспровокованому укусі  (чи ослизненні) твариною, особливо, невідомою (чи дикою)  необхідно звертатися в травмпункт, щоб отримати необхідно консультацію та кваліфіковану медичну допомогу.

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області звертається до жителів вулиці Молодіжної та прилеглих вулиць та закликає, якщо у Вас були контакти (покуси, ослинення) із невідомим котом (кошеням), терміново звернутися в травматологічний пункт чи до свого сімейного лікаря.

 

Будьте уважні та обачні! Не контактуйте самі та забороняйте власним дітям гратися із невідомими тваринами. Обов’язково вакцинуйте проти сказу власних тварин (котиків, собак). Бережіть власне життя та життя своїх дітей!

Читайте також:Шість порад про те, як зменшити симптоми алергії від амброзії

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024