Президент відзначив Олімпійських призерів з Рівного

18 Серпня 2021, 12:28
Президент відзначив Олімпійських призерів з Рівного 958
Президент відзначив Олімпійських призерів з Рівного

Президент України Володимир Зеленський вручив державні нагороди атлетам, які завоювали золоті, срібні та бронзові медалі на Олімпіаді-2020, та їхнім тренерам.

Орден «За заслуги» ІІ ступеня отримали срібного та бронзового призера з плавання Михайла Романчука та бронзового призера зі стрільби кульової Олега Омельчука. Про це повідомляють у Рівненській ОДА.

Тренерів спортсменів Олександра Камінського та Петра Нагорного нагородили орденами «За заслуги» IІІ ступеня.

Читайте також: Олександр Петраков став новим тренером збірної України з футболу

Також почесне звання Заслужений працівник фізичної культури і спорту України Зеленський присвоїв Сергію Бондарю, другому тренерові Олега Омельчука.

Нагадаємо, що за завойовані медалі передбачено одноразові винагороди і з обласного бюджету:  Михайлу Романчуку — 273 тисяч гривень, Олегу Омельчуку  — 107 тисяч гривень та їх тренерам – половина від сум.

Рівненська ОДА вже підготувала документи для виділення цих грошей на сесію облради. Також адміністрація ініціює перед обласною радою виділення додаткових коштів для переможців. 

Окрім того, впродовж двох років і спортсмени, і тренери будуть отримувати стипендію голови ОДА і обласної ради в розмірі п’яти прожиткових мінімумів. А це на сьогодні понад 13 тисяч гривень щомісяця.

Також із ініціативи голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, ремонт приміщення спортивної школи, де займався Михайло Романчук, включать в президентський проект «Велике будівництво» на 2022 рік.

Читайте також: Вересівця Миколу Гайдучика орендує першоліговий «Ужгород»

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024