На Рівненщині за незадекларовних працівників підприємство сплатило 120 тисяч гривень штрафу

25 Серпня 2021, 16:53
Штраф за незадекларованих працівників 729
Штраф за незадекларованих працівників

У квітні 2021 року інспектори праці Управління Держпраці у Рівненській області здійснили інспекційне відвідування суб’єкта господарювання, основним видом економічної діяльності якого є оптова торгівля сільськогосподарськими машинами й устаткуванням.

Під час заходу контролю інспектори виявили порушення вимог частини 1 статті 21 КЗпП України та частини 3 статті 24 КЗпП України відносно 4 працівників які виконували роботу на користь суб’єкта господарювання без належного оформлення трудових правовідносин (без укладеного трудового договору). Про це йдеться на сайті Управління Держпраці у Рівненській області.

На основі матеріалів інспекційного відвідування та відповідно до статті 265 КЗпП України, за допущені порушення законодавства про працю до даного суб’єкта господарювання застосували фінансові санкції у розмірі 120 тисяч гривень.

Постанову про накладення штрафу за порушення законодавства про працю Управління Держпраці у Рівненській області скерувало до органів Державної виконавчої служби для примусового виконання. На її підставі Державна виконавча служба розпочала виконавче провадження з примусового стягнення боргу із застосуванням заходів впливу, визначених профільним законом. Це, своєю чергою, спонукало підприємство до повної сплати суми фінансової санкції.

Також суб’єкту господарювання довелося сплатити виконавчий збір і витрати на проведення виконавчих дій.

Наразі чинність арештів майна та коштів боржників припинена.

Читайте також: Через Рівненську митницю в липні імпортували товари з 69 країн та експортували в 58 країн світу

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024