На Садовій у Здолбунові з кранів тече ржава вода

28 Серпня 2021, 14:34
Ржава вода 1056
Ржава вода

Чи не щотижня жителі Здолбунова вимушені змінювати фільтри на воду аби хоча б випрати одяг. Все через іржаву воду, яка біжить з кранів мешканців вулиці Садова.

Мешканці писали звернення, але марно. У відповідь одні відписки. Влада громади теж розводить руками, мовляв, труби місту не належать. Про це інформує ITV.

Мешканці жаліються на те, що вода псує пральні машини та котли. Світлий одяг прати не наважуються, кажуть закидають в пральну машину біле, а виймають сіре. І все це через ржаву воду. За яку доводиться чимало платити.

«Найдорожча вода, це наша залізнична 48 гривень здається і 47 копійок за куб, тобто якщо в мене сім'я і діти, то я в місяць плачу 300 гривень за квас», – каже Тетяна Приходько, що мешкає на вулиці Садовій.

Зайти відповідальних за воду на Садовій виявилося не так просто. Здолбунівводоканал мешканців вулиці не обслуговує.

«Здолбунівська дільниця Рівненської дистанції водопостачання, залізниця. Вони забезпечують водою цей район. Нашої вони тут немає міського водоканалу. Відповідно до якості до нас притензій немає, бо це не наша вода, це їхня вода», – головний інженер КП «Здолбунівводоканал» Володимир Жданюк.

Мешканці письмово зверталися до відповідальних, однак отримали невтішну відповідь.

«Водопровід від магістрального водопроводу по вулиці Садовій до ваших будинків не знаходиться на балансі нашого підприємства, а чия вона? Чий тоді цей водопровід, ми не знаємо, тому що собі до хати від вулиці ми проводимо все самі. Ну а центральний водопровід я рахую що це тільки цієї організації. Ось таку відповідь ми отримали», – Алла Новосельська, що мешкає на вулиці Садовій.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024