У Рівному судитимуть поліцейських за вимагання 500 доларів хабаря

03 Вересня 2021, 12:06
У Рівному судитимуть поліцейських за вимагання 500 доларів хабаря 681
У Рівному судитимуть поліцейських за вимагання 500 доларів хабаря

До Рівненського міського суду скерували обвинувальний акт стосовно двох оперуповноважених сектору кримінальної поліції одного із районних управлінь ГУ НП в Рівненській області. 

Правоохоронцям інкримінують вимагання і одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб, повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

Досудовим розслідуванням встановлено, що поліцейські, впродовж квітня-травня цього року вимагали у жителя Рівненського району неправомірну вигоду у розмірі 500 доларів США за невжиття заходів щодо притягнення чоловіка до відповідальності у кримінальному провадженні, досудове розслідування у якому здійснювалося слідчим одного з районних управлінь поліції.

Оперативників викрили 7 травня цього року, після передачі їм 8 тисяч гривень на стоянці одного з ТРЦ Рівного.

Досудове розслідування проводили слідчі ТУ ДБР у Хмельницькому.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна. 

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:  Судитимуть здолбунівчанина, який через фіктивного підприємця провертав незаконні оборудки

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024