Студентам Острозької академії презентували міжнародні обмінні програми

10 Вересня 2021, 10:09
Студентам Острозької академії презентували міжнародні обмінні програми 627
Студентам Острозької академії презентували міжнародні обмінні програми

Посолки європейської молоді в Україні Анна Лавренюк та Тетяна Шелест спільно з Відділом міжнародних зв’язків НаУОА провели захід «Усе, що вам потрібно знати про Erasmus+ та ESC».

Захід, на який завітало майже пів сотні спудеїв, відбувся 3 вересня у Національному університеті «Острозька академія».

Академічні обміни та волонтерські програми – це  можливість знайти нових друзів, отримати унікальний досвід та дізнатися більше про культури інших країн. Для того, щоб стати учасником цих програм мобільності, потрібно успішно продемонструвати свої навички та вміння у власному резюме, а також написати мотиваційний лист, який зможе переконати ініціативу, що саме ви – їхній ідеальний кандидат.

Своїм досвідом разом зі студентами поділилися спікери Анастасія Верховецька та Тетяна Шелест. У 2018-19 р.р. Анастасія, яка зараз працює в Музеї історії НаУОА, протягом семестру навчалася в Клайпедському університеті прикладних наук у Литві за спеціальністю Tourism Administration. Вона розповіла про те, як програма Erasmus+ змінила її життя: досвід життя в іноземній країні, постійне спілкування з новими людьми та цікаві подорожі – усе це зробило Анастасію більш гнучкою та відкритою до нових ідей.

Тетяна ж брала участь у проєкті від European Solidarity Corps у серпні 2021 року в місті Люблін, Польща. Вона детально розповіла про процес подачі заявки, поділилася порадами для написання чудового мотиваційного листа та поділилася враженнями про волонтерство, яке надихнуло її на постійну громадську активність!

Студенти мали можливість поставити спікеркам свої запитання, і після цього Посолки європейської молоді в Україні презентували свою ініціативу та провели квіз про Європейський Союз, де було обрано трьох переможців, що отримали брендовані призи. Фінальною частиною заходу стала pizza party, де в неформальній атмосфері учасники заходу обговорили свої враження від заходу та познайомилися з новими людьми.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024