COVID-сертифікати в додатку «Дія» отримали майже 600 тисяч українців

16 Вересня 2021, 15:16
COVID-сертифікати 1029
COVID-сертифікати

Цифрові сертифікати про вакцинацію від COVID-19 у додатку «Дія» вже згенерували понад 600 тисяч українців.

Про це заявив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на брифінгу 13 вересня.

«На сьогодні вже понад 600 тисяч людей згенерували сертифікати. Неможливо підробити сертифікат у «Дії» – лікарі вносять інформацію про щеплення в реєстр медичний – і те, що є в реєстрі, відображається в «Дії». Тільки так. Для того, щоб щось відобразилось у «Дії», потрібно внести інформацію до реєстру, доступ до якого мають тільки сімейні лікарі», – розповів Михайло Федоров.

Він також додав, що Мінцифри постійно покращує технології і виправляє помилки – наприклад, коли не фіксується друге щеплення – пишуть алгоритми і це виправляють.  

Федоров також додав, що вже давно організував роботу з виявлення ситуацій, коли люди намагаються купити COVID-сертифікати, якось домовляються з лікарями, і незабаром буде брифінг, на якому розкажуть про результати цих перевірок.

На запитання, що робити людям, які в аеропорту не змогли згенерувати сертифікат у «Дії» і не змогли полетіти, куди планували, Федоров сказав, що не знає жодного такого випадку. Але порадив усім генерувати COVID-сертифікати, так само як готувати інші документи для поїздки «хоча би за день і з дому, а не з аеропорту».

Читайте також: Українські COVID-сертифікати в Дії офіційно визнані ЄС

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39